Майндлеснес (mindlessness) може да се определи като липса на внимание, липса на осъзнатост. Вече става ясно, че майндлеснес е противоположно на майндфулнес.

 

Сега си представете, че имате щанд за банани на пазара. За продавач сте сложили маймунка. Какво ще се случи в края на деня? Да! Нито ще има пари от продадени банани, нито ще има банани, защото маймунката ще ги е изяла!

 

Това означава майндлеснес. Това означава да сме несъзнателни.

 

„Да се носиш по течението“ има 2 аспекта – съзнателен и несъзнателен. Когато се носим по течението съзнателно, тогава сме в съзвучие и хармония с промените в живота. Когато сме несъзнателни, тогава се удряме и влачим по дъното и коритото на живота, борейки се усилно да избягаме.

Но може ли да избягаме от себе си?!

 

Майндфулнес е внимание към себе си. Внимание, което е приемащо и неосъждащо. А това с една дума е ЛЮБОВ.

Това правим на майндфулнес практиките – приемаме и обичаме себе си такива, каквито сме. Това става не като бягаме, напротив поглеждаме директно самите изживявания, мисли и емоции. Не ги осъждаме, нито оценяваме, нито анализираме. Не ги следваме!

Уникалното е, че те се променят от само себе си. Нищо не правим! Отиват си, така както са дошли, с тази разлика, че не оставят следа.

 

Кога и къде се провеждат майндфулнес практиките вижте в Актуални събития.

 

Ако искате да получавате още полезни статии и известия по имейл, моля абонирайте се в полетата отдясно ->

Ако желаете да подкрепите осъзнаването на всеки с превод на статия, видео или по друг начин, моля пишете ми на info@otpuskane.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Абониране

*С натискане на бутона „Абониране“ давате своето съгласие имената и имейлът ви да бъдат използвани и съхранявани добросъвестно и законосъобразно само и единствено за получаване на известия от Otpuskane.com!

Facebook